Brembo

  • Kwaliteit: Premium

Brembo remdelen kopen

Brembo levert remdelen voor eerste montage en de aftermarket. De groep OE-klanten is zeer divers, van groot naar klein en van Europees tot Aziatisch en Amerikaans. Onder andere Mercedes, BMW, VW, Fiat, Volvo, Ford, PSA, Renault, Nissan, Mitsubishi, Suzuki, Hyundai en Tata.

Maar ook in de eredivisie van de autosport is Brembo bij menig F1-team kind aan huis. Brembo beschouwt de Formule 1 als het ideale testterrein voor remschijven. De kennis die de Italianen opdoen in de autosport vindt uiteindelijk zijn weg naar de ‘gewone’ auto’s. Vooral de samenstelling van de materiaalcomponenten vormt voor Brembo een belangrijk aandachtsgebied bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe remschijven. De remschijvenfabrikant hanteert daarbij een belangrijke stelregel: remschijven voor de aftermarket moeten aan dezelfde specificaties voldoen als remschijven voor eerste montage.

De materiaalsamenstelling van remschijven is essentieel voor de remvertraging van een auto. Brembo levert bijvoorbeeld een zeer brede range HC-remschijven (High Carbon) met een verhoogd koolstofgehalte. De belangrijkste voordelen van de HC-remschijven zijn een aanzienlijk betere remvertraging en minder geluidsproductie. Bovendien wordt de kans op trillingen gereduceerd in vergelijk met reguliere stalen remschijven, doordat de hogere koolstoffactor een beter dempende werking heeft. Een ander technisch hoogstandje is de Pillar Venting-technologie. Deze gepatenteerde ventilatietechniek zorgt voor een verbeterde koeling op plaatsen waar de temperaturen in de remschijf hoog kunnen oplopen. Daarnaast beschikken vele remschijven van Brembo over een speciale anti-corrosiecoating. Bovendien levert Brembo altijd borgschroeven bij een set remschijven: een belangrijk pluspunt voor de monteur, omdat bij het vervangen van remschijven de borgschroef steevast zo beschadigd is dat deze niet meer bruikbaar is.

Brembo Productinformatie

Brembo High Carbon remschijven
Brembo levert een brede range remschijven met een hoog koolstofgehalte. Deze High Carbon remschijven zijn vervaardigd van hoogwaardig gietijzer dat de warmteafvoer aanzienlijk verbetert. Dit vermindert de temperatuurpieken en voorkomt het kromtrekken van de schijf door oververhitting. Het resultaat: vibratievrij remmen, een betere remvertraging, een langere levensduur en een hogere stabiliteit.

Brembo Pillar Venting technologie
Brembo Pillar Venting technologie is een gepatenteerde  ventilatietechniek dat zorgt voor een verbeterde koeling  op plaatsen waar de temperaturen in de remschijf hoog kunnen oplopen. Hierdoor wordt de thermische belasting op de remschijf verminderd met maar liefst 40%.

Brembo remschijven met anticorrosie coating
Brembo gecoate schijven worden door een speciale  anticorrosie coating beschermd op het naafstuk en de buitenste rand. Zo worden de delen die niet in aanraking komen met de remblokken beschermd tegen roest. Het monteren van deze gecoate remschijven vergt veel minder tijd omdat deze schijven géén beschermende olie behoeven.

Brembo remschijven met borgschroeven
Vaak wordt bij het vervangen van remschijven de borgschroef zo beschadigd, dat deze niet meer bruikbaar is. Doordat elke producent gebruik maakt van verschillende soorten schroeven, wordt het vinden van vervangingsschroeven veelal als lastig ervaren. Met de standaard meegeleverde borgschroefjes wint de monteur nog meer tijd en inspanning bij het vervangen van de remschijven.

Brembo remdelen zoeken op kenteken of referentieBrembo remdelen

Bij Pitstraat.com kunt u makkelijk geschikte Brembo remdelen kopen via kenteken of voertuigkeuze.

Wanneer u een Brembo artikelnummer heeft, bijvoorbeeld 08.9502.11, kunt u het referentienummer invoeren in het zoekveld. 

Overzicht Brembo onderdelen

Blijf op de hoogte, schrijf u nu in voor de nieuwsbrief